divendres, 19 de novembre del 2010

RIPOLL

Si no disposeu de gaire temps i el que voleu és fer una petita escapada, jo us proposo que us apropeu a la comarca del Ripollès.
Aquesta comarca és ideal per gaudir dels plaers de la muntanya, on podem trobar uns pobles de llarga tradició i patrimoni, valls amb boscos frondosos, rierols i natura extraordinària, cims de gran bellesa, unes comunicacions excel·lents i unes rutes amb moltes possibilitats.
Avui us presentaré la ciutat de Ripoll, per fer aquesta "sortida" no cal matinar massa, ja que la distància que ens separa és aproximadament d'uns 100 km. I estimem que per la traçada de l'itinerari la podrem fer en 1h 30'  més o menys.
Què trobarem a Ripoll?
Per la gent que no hagi visitat la ciutat mai, els podríem dir que té un passat històric molt interessant, ja que és un punt notable de la Catalunya medieval i romànica. Hi podem trobar una gran quantitat de punts d'interès, el més important és el seu monestir, el qual l'escriptor Jacint Verdaguer anomenava, "la bíblia de pedra", ja que la seva portalada conté diferents escènes bíbliques.
Visitarem tambè l'Scriptorium, exposició permanent sobre la còpia i producció dels manuscrits del monestir.
Foto de  04 OgassaLa Farga Palau és museu que permet conèixer i visitar l'única Farga de Catalunya que segueix en funcionament i que va tenir un paper molt important en l'indústria del ferro, i no oblidem que si volem ampliar aquest coneixement podrem voltar per aquesta zona en diferents rutes a peu o en bici per poder descobrir la ruta del ferro i el carbó, una bona excusa si més no, per poder aprofitar el tast dels bons embotits d'aquesta zona.

Nosaltres, per amanir aquest dia, anirem a gaudir d'un bon àpat (imprescindible d'una bona sortida) a la Fonda Xesc d'en Gombrèn (guardonada amb una estrella Michelin). Allà ens ofereixen avui cuina de temporada;
  • "Peus de porc amb botifarra negra i espardenyes"
  • "Arròs de la fonda amb carxofes trompetes i sepiones"
  •  I de postres "Xocolata amb regalèssia i gela d'eucaliptus"
Buff!!! Amb aquest dinar haurem de fer una mica de cames, ens hem fet l'ànim, doncs, de rodar per aquesta meravellosa vila del segle XVII, amb una de les visites guiades, organitzada per la Oficina de Turisme i de la mà del fra Benet, monjo almoiner del monestir.
Aprofitem la nostra passejada tambè, per aturar-nos i regalar-nos un dolç típic de Ripoll.....què us semblen unes carícies per al vostre paladar? Això no vol dir que us fem pessigolles a la gola no....., sinó que els dolços típics d'aquí s'anomenen així "Carícies", i consisteixen en unes neules farcides d'ametlles, avellanes i sucre fetes a la pastisseria de més renom a Ripoll, la Pastisseria Junyent.
Feu-nos cas, tasteu-les, no us en penedireu!!

Eva Mª  López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.