diumenge, 21 de novembre del 2010

LA GARROTXA

GARROTXA – SANTA PAU

Us ha agradat el passeig que us ha proposat el meu company Miquel? Meravellós, sense dubte.

Ara toca agafar forces, és per això què us oferim fer un bon àpat al Poble de Santa Pau. No és per casualitat que hem escollit aquest poble. Santa Pau és famosa pels seus fesols, no podem marxar de la zona sense tastar-los, com tampoc hi poden faltar els embotits, la mel, les farinetes de fajol i els iogurts de la Fageda.
Hem pensat que un bon lloc per fer el dinar seria el restaurant Cal Sastre. Aquest restaurant està situat al bell mig del nucli antic, a la Placeta dels Balls, sota els porxos i davant del Castell. Un espai idoni per a un dinar idoni.

Un cop dinats farem una bona passejada per tal de fer baixar el menjar. Caminarem pels carrers estrets i irregulars, entre les muralles, plens de cases adossades típiques d'una vila medieval com és Santa Pau.
Ens aproparem al castell dels barons de Santa Pau, construcció datada de mitjans del segle XIII  i situada  sobre un turó als peus de la serra de Finestres.
Acte seguit faríem un cop d’ull a l’església de Santa Maria, d'estil gòtic amb un imponent campanar, construïda a mitjans del segle XIII.

Per últim acabaríem aquesta part de l'itinerari a la Plaça Major o Firal dels Bous (Firal dels Bous ve del fet que antigament era el lloc on se celebraven els mercats i fires de la vila), una plaça porxada d’arcs irregulars disposada a l’entorn del castell.

És des d'aquest punt que partiríem cap a l’última part del nostre recorregut i que us explicarà la meva companya Juani.

Carmen Suárez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.